Kolej tarnowsko-leluchowska, odcinek podtarnowski
Kolej tarnowsko-leluchowska, odcinek podtarnowski
Czy ktoś może zna mapę, na której na trasie kolei tarnowsko-leluchowskiej byłyby zaznaczone posterunki kolejowe, stróżówki, budki dróżnika itede? Chodzi mi o odcinek Tarnów - Tuchów, najlepiej w przededniu I wojny, choć zapewne lokalizacja tych obiektów nieczęsto się zmieniała, więc każda mapa może być ciekawa.
Є в Києві злота брама, На тій брамі синьо-жовта фана!
Re: Kolej tarnowsko-leluchowska, odcinek podtarnowski
Przepraszam, że zaczynam od oczywistości, bo prawdopodobnie „Specialkarte” w skali 1:75 000 nie jest dość dokładna, by zawierać potrzebne Ci informacje, choć domki dróżnika na niej widać.
Możliwe, że więcej szczegółów znajdziesz na austro-węgierskiej mapie w skali 1:25 000, w oparciu o którą tworzono później mapy WIG-owskie.
http://polski.mapywig.org/viewpage.php?page_id=43
Możliwe, że więcej szczegółów znajdziesz na austro-węgierskiej mapie w skali 1:25 000, w oparciu o którą tworzono później mapy WIG-owskie.
http://polski.mapywig.org/viewpage.php?page_id=43
Tu dziękuję też!
Znasz powiedzenie, że bitwa to starcie zbrojne dwóch stron, które rozgrywa się na terenie objętym dwoma albo więcej arkuszami mapy? Wychodzi że odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie powinienem szukać na czterech różnych arkuszach, to jest dokładnie styk. Co gorsza, dwóch arkuszy brak na mapsterze...
Znasz powiedzenie, że bitwa to starcie zbrojne dwóch stron, które rozgrywa się na terenie objętym dwoma albo więcej arkuszami mapy? Wychodzi że odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie powinienem szukać na czterech różnych arkuszach, to jest dokładnie styk. Co gorsza, dwóch arkuszy brak na mapsterze...
Є в Києві злота брама, На тій брамі синьо-жовта фана!
Nie znałem tego powiedzenia.
Z tym brakiem arkuszy czasem tak bywa.
Z tym brakiem arkuszy czasem tak bywa.