Mam może głupie pytanie, ale chyba lepiej się głupio zapytać niż cwaniakować i dać ciała.
Jak jest z wykorzystaniem i prawami autorskimi materiałów udostępnianych przez austriackie archiwum, chodzi mi tu głównie o zdjęcia z
https://archivinformationssystem.at/suchinfo.aspx
i przykładowe zdjęcie - https://archivinformationssystem.at/bil ... 50&DEID=10
bo zastanawiam się nad gazetową publikacją i wykorzystaniem zdjęć kolei z Bełżca.
Oczywiście podanie skąd pochodzą zdjęcia jak i linki, lokalizacja w tekście by się znalazła, ale czy nie trzeba czegoś wykupić?
Kriegsarchiv - pytania techniczne
Re: Kriegsarchiv - pytania techniczne
Pytanie do doświadczonych kolegów. W wyszukiwarce austriackiego Kriegsarchiv znalazłem informację o oficerze z czasów I WŚ w podserii AT-OeStA/KA Marine NMA PA Offiziere und Beamte Akten QL Qualifikationslisten. Chciałbym złożyć zamówienie na kopie tych akt. Ktoś orientuję się jakie mogą być szacunkowe koszty ?
Pozdrawiam
Marcin
Pozdrawiam
Marcin
Kriegsarchiv
Nottendorfer Gasse 2
1030 Wien
Austria
Telefon: +43-1-79540-640452
Fax: +43-1-79540-640109
E-Mail: [email protected]
---
Marcinie,
kontaktuj się direkt, jak powyżej.
Nottendorfer Gasse 2
1030 Wien
Austria
Telefon: +43-1-79540-640452
Fax: +43-1-79540-640109
E-Mail: [email protected]
---
Marcinie,
kontaktuj się direkt, jak powyżej.
Qualifikationsliste może liczyć nawet kilkadziesiąt stron. Większość z nich niewiele wnosi do biografii i po prostu szkoda płacić za skany. Lepiej chyba pojechać samemu i obejrzeć. Przy okazji można zwiedzić to piękne miasto.
EDYTA
Wg obowiązującego od sześciu lat cennika koszt można obliczyć np. tak: 7 euro za płytę (+bodaj 5 euro za wysyłkę) i 6 euro za skan powyżej 20 sztuk. 5 euro powyżej 50 skanów. Przy czym skanują np. rewers dokumentu nawet jeśli tam jest jedno słowo. Całościowy koszt może wynieść dobrze ponad 200 euro...
EDYTA
Wg obowiązującego od sześciu lat cennika koszt można obliczyć np. tak: 7 euro za płytę (+bodaj 5 euro za wysyłkę) i 6 euro za skan powyżej 20 sztuk. 5 euro powyżej 50 skanów. Przy czym skanują np. rewers dokumentu nawet jeśli tam jest jedno słowo. Całościowy koszt może wynieść dobrze ponad 200 euro...
Sicher jest sicher, powiedział Mannlicher i zrobił szperklapę.
Post zawiera lokowanie produktu

Є в Києві злота брама, На тій брамі синьо-жовта фана!
Taki produkt to ja mogę lokować do końca życia i o jeden dzień dłużej 

Sicher jest sicher, powiedział Mannlicher i zrobił szperklapę.