Są to przewodniki i mapy turystyczne, niestety w różnych, mniej popularnych wersjach językowych - po węgiersku (najwięcej), rosyjsku, czesku i słowacku. Są też w niewielkiej ilości same książeczki po niemiecku. Polskich niestety nie ma. Nie liczyłem ile dokładnie, ale wszystkiego jest po kilkadziesiąt sztuk - map znacznie więcej, niż przewodników.
Czasem macie znajomych, jeździcie za granicę na imprezy, konferencje czy bierzecie udział w rekonstrukcjach w międzynarodowym gronie. Może ktoś się z takich rzeczy ucieszy?
Wyrzucić mi tego szkoda, a trochę mi się nie chce, żeby odrabiać zadanie za MOT podrzucając to po trochu np. w punkcie IT w Bieczu czy innych miasteczkach. I tak jeżdżąc dość często na Słowację wożę trochę w bagażniku i rozdaję, komu popadnie.
Chętnie więc podaruję te materiały zainteresowanym, najlepiej w ilościach niedetalicznych - pod warunkiem że będą wykorzystane w celach niekomercyjnych (do rozdania), a nie pojawią się na allegro. Można odebrać osobiście, mogę wysłać, ale nie ukrywam, że nie chciałbym dokładać do interesu pokrywając koszty przesyłki

Czy są jacyś zainteresowani?