György Sagvari, Die ungarische Honvéd Uniformierung und Ausrüstung der ungarischen Landwehr von 1868 bis 1918
György Sagvari, Die ungarische Honvéd Uniformierung und Ausrüstung der ungarischen Landwehr von 1868 bis 1918
Pytanie mam techniczne - czy poza ślicznymi fotkami - jakiś historyczny podkład tam jest? 672 strony, format słuszny... cena - choć sroga - to jednak jak za taką publikację (kolor, kreda) - do "zaakceptowania".
Mam choćby wydany przez nich w dwóch tomach - Das Eiserne Kreuz 1813 – 1870 – 1914. Geschichte und Bedeutung einer Auszeichnung - pierwszy historia, drugi typografia, tam kilka stron mnie zakręciło jedynie, w pracy o Honwedach, jeśli są same "gacie", to obawiam się, że tylko kilka stron mnie też zakręci, więc się waham. "Stówkę" można puścić na dwie, trzy inne, treściwe.
Mam choćby wydany przez nich w dwóch tomach - Das Eiserne Kreuz 1813 – 1870 – 1914. Geschichte und Bedeutung einer Auszeichnung - pierwszy historia, drugi typografia, tam kilka stron mnie zakręciło jedynie, w pracy o Honwedach, jeśli są same "gacie", to obawiam się, że tylko kilka stron mnie też zakręci, więc się waham. "Stówkę" można puścić na dwie, trzy inne, treściwe.
-
Re: György Sagvari, Die ungarische Honvéd Uniformierung und Ausrüstung der ungarischen Landwehr von 1868 bis 1918
Mam ta pozycje ale po angielsku. Sa w niej glownie fotografie zbiorow muzuealnych. Jest tam w ogolnym zarysie podana historia Honvedu ale cudow nie ma. Jesli jestes zainteresowany moge zrobic fotke spisu tresci i jesli cos tam zoabczysz ciekawego moge to sfotografowac.
Re: György Sagvari, Die ungarische Honvéd Uniformierung und Ausrüstung der ungarischen Landwehr von 1868 bis 1918
o! poproszę spis treści, bo tego nie ma w necie
Ta seria to bardziej albumy, niż opracowania. A do monografii, to tym książkom daleko.
-
Dwójkarzu, wysłałem do Ciebie email za pośrednictwem forum.
tak, ładne są, ale... dużo tego ale, mam mundury niemieckie 1914 - 1918, zbiorówkę, by fotki w kolekcji rozpoznać, no fajne, no 640 stron, no kreda, no i...
Hanbuchy są poza konkurencją, historia Żelaznego Krzyża, tomy o wojnie 1870 - 1871, Freikorpsy są bardzo dobre, tu mam - "mundurówka" - mieszane uczucia, choć chętkę na to i owo mam jeszcze
nie znam tomów o karabinach, są cztery w sumie, widział ktoś?
artylerii się "boję" także, że album i niewiele więcej
o! a znasz może te o karabinach niemieckich? w sumie cztery tomy, po 1918 u nas to było, przez także u "nas", choćby w Legionach