324 Wola Batorska
324 Wola Batorska
Kiedyś w miarę bez problemu ze dwa razy trafiałem, po prostu na azymut, na południe, choć psy tam ogonami szczekały - w tej bazie dawnego SKR-u, teraz zagubiłem się między setkami samochodów, jakimiś biznesami i poczułem się jak w matriksie, i zrezygnowałem... Jak tam, do licha, dojść, nie włażąc komuś na odciski i nie ocierając się o cudze lamborghini (bo moje, to pal licho)? Czy przy okazji remontu wytyczono jakąś oficjalną drogę?
Re: 324 Wola Batorska
Długo nieaktywny forumowicz jasonj kilka miesięcy temu na swojej stronie www.cmentarze.jasonek.pl informował:
Jerzy Jasonek 2024-02-22
Cmentarz nr 324 znajduję się na Woli Batorskiej koło zabudowań SKR, należy skręcić z drogi głównej 964 w stronę stacji benzynowej (tablice doskonale widoczne na szosie). Cmentarz znajduję się na terenie prywatnym, brak dojazdu, z każdej strony zagrodzony. Od kilku lat, bez większych problemów można wejść na teren cmentarza przez teren SKR. Na bramce nawet pojawiła się informacja, że cmentarz można zwiedzać pon-pt: 8-18, sob-nd: 8-16.
Jerzy Jasonek 2024-02-22
Cmentarz nr 324 znajduję się na Woli Batorskiej koło zabudowań SKR, należy skręcić z drogi głównej 964 w stronę stacji benzynowej (tablice doskonale widoczne na szosie). Cmentarz znajduję się na terenie prywatnym, brak dojazdu, z każdej strony zagrodzony. Od kilku lat, bez większych problemów można wejść na teren cmentarza przez teren SKR. Na bramce nawet pojawiła się informacja, że cmentarz można zwiedzać pon-pt: 8-18, sob-nd: 8-16.
No tak, teoretycznie nic się nie zmieniło od lat (z wyjątkiem pewnie tej tablicy z godzinami zwiedzania), więc może matrix w głowie miałem ja i zbyt szybko odpuściłem, może byłem za mało zdeterminowany, może gnało mnie byle dalej, byle w przód...
Bez problemu można wejść.
Parę lat temu przed stacją benzynową był chodniczek prowadzący do cmentarza ale postawiono ogrodzenie.
Obecnie mijamy stację i bramę skr i po paru metrach skręcamy prawo i kierujemy się na plac. Czasami jest zamknięta brama z desek i siatki ale nigdy na kłódkę. Parkowałem tam parę razy samochodem bez problemu. Teraz cmentarz jest otwarty, parę lat temu był zamykany a klucze były dostępne w recepcji Hostelu SKR przed stacją benzynową.
Parę lat temu przed stacją benzynową był chodniczek prowadzący do cmentarza ale postawiono ogrodzenie.
Obecnie mijamy stację i bramę skr i po paru metrach skręcamy prawo i kierujemy się na plac. Czasami jest zamknięta brama z desek i siatki ale nigdy na kłódkę. Parkowałem tam parę razy samochodem bez problemu. Teraz cmentarz jest otwarty, parę lat temu był zamykany a klucze były dostępne w recepcji Hostelu SKR przed stacją benzynową.