o te w Lipnej

W ubiegłym roku Nadleśnictwo Baligród i Strzyżów zamówiło łącznie piętnaście krzyży.Dlugi pisze: ↑19 mar 2019, 13:37
...Czy to jest cmentarz z IWŚ czy z IIWŚ? Czy w jakiś sposób jest już upamiętniony w terenie czy tylko Compass otrzymał informację o nim a upamiętnienie dopiero się szykuje (tak było choćby z cmentarzem na stokach Baraniego)?
Będę wdzięczny za wszelkie informacje, nawet za info, że krzyże na ten cmentarz dopiero się robią...
![]()
Piękne te zdjęcia krzyży zasypanych śnieniem. Idealne do jakiegoś albumu
Coś jest na rzeczy
Z założenia ma to być album dokumentacyjny, jak było -jak jest.
Jednego z takich spotkań byłem uczestnikiem. Relaksowaliśmy się na swój sposób na Wirchnem i akurat przyszły trzy panie – matka z nastoletnimi córkami. Zacząłem z nimi rozmowę, okazało się, że mieszkają we Francji, ale czas wolny starają się spędzać w kraju. Jeżdżą już drugi rok po Beskidzie i odnajdują kolejne cmentarze, a źródłem wiedzy jest dla nich ciężka książka, której z samochodu nie zabrały. Zdziwienie było niemałe, że w tle to właśnie jej autor gania z młotkiem i innymi narzędziami (akurat we trzech montowaliśmy nowe krzyże na zatartych grobach 1-2-3).Jan Majewski pisze: ↑23 mar 2019, 06:29poznałem już wiele osób, których pierwsza edycja zainspirowała do poznania wszystkich cmentarzy pokazanych w książce, lub co najmniej zrobienia korekt podczas wyjazdu w Beskid Nicki i jego okolice, aby odwiedzić część z nich..
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 17 gości