XXI Spotkanie w Sanoku

Art

Re: XXI Spotkanie w Sanoku

Post autor: Art » 24 lip 2026, 19:12

No tak, mówiłeś...
Ale mam nadzieję, że Tereski też nie zabraknie...
A tak przy okazji, to wymyśliłem przypinkę, Carolus zrobi projekt zgodnie z normami firmy przypinkowej, tylko, cholera, ile tego zrobić ???
Trwają ustalenia w sprawie plakaciku. Nie znam formatu druku i za cholerę nie wiadomo, jak go zaprojektować, choćby napisy.
No i jak to ma być - wystawa przy okazji SSMAW czy SSMAW przy okazji wystawy... :D :D :D słowo "wystawa" to na wyrost, to będzie wystaweczka...

Art

Post autor: Art » 28 lip 2026, 20:50

Zgodnie z kilkunastoletnia tradycją przekazuję kolejne informacje z frontu walki z XXI SSMAW...
Ja tam walczę, stąd takie sformułowanie. A walczy także Carolus, który ubiera moje pomysły, szkice, wycinanki w konkretne graficzne projekty.
Przypinkę mamy już uzgodnioną, czekam na ostateczną wersję, żeby zanieść to do wykonawcy.
Przypinka - będzie miała maksymalny rozmiar, tak jak ostatnia - to jest 7,5 cm średnicy. Ma być widoczna a i szczegóły zamieszczonego na niej obiektu też będą wyraźniejsze. Tylko ILE jej zamówić ? Wydaje mi się, że 50 powinno wystarczyć.
Teraz obrabiamy plakacik, który wydrukuje MBL. Tu mam problemy rozmaite, ale jakoś to będzie, bo uzgodnienia z MBL będą szybkie. Podstawowy problem- czy kolorowa pocztówka a plakat cz-b, czy czarno-biała fotka, a plakat kolorowy... Ile tego zrobią, nie wiem, oni rozklejają.
Dyrektor coś mówił o jakichś mediach, ale... Tradycyjnie pogadam z Marianem Strusiem.
No i kwestia knajpki. Otwarcie wystawy o 15:00, potem jeszcze koncert, więc knajpka pewnie od 18 czy cuś kiele tego... Ale znowu problem - ile osób będzie ???

Awatar użytkownika
Trotta

Post autor: Trotta » 29 lip 2026, 08:37

Zakładałbym, że frekwencja będzie zbliżona do średniej z poprzednich lat. Na oko pomiędzy 15 a 25 osób. Dwa razy tyle przypinek zasadniczo powinno wystarczyć, no chyba że rozszalały tłum w skansenie będzie się domagał rozdawania ;)

Plakat... Oba zestawienia kolorystyczne mogą być ciekawe - ale najlepiej najpierw wybrać plakat i pocztówkę, a potem zobaczyć, co lepsze w kolorze (to by znaczyło, że wybrana pocztówka powinna być kolorowa - w razie potrzeby się ją "uczarnobieli").
Є в Києві злота брама, На тій брамі синьо-жовта фана!

Art

Post autor: Art » 29 lip 2026, 09:40

No tak, masz rację. Czyli knajpka - stoliki pod oknami, tak jak było, na 18 zamówię, chyba, że coś się jeszcze zmieni. W skansenie można zamówić tę karczmę, ale... To już poważny wydatek... No i jak potem wrócić.
Carolus pewnie zrobi dwie wersje plakaciku do wyboru. O tyle łatwo, że tekst zostaje ten sam, zmieni się tylko ilustracja. Pocztówka jest wesoła, bardzo kolorowa, ale mnie męczy, czy nie wykorzystać fotografii grupowej - kilkudziesięciu rekrutów w odświętnych strojach, udekorowanych bukiecikami. A to jest temat wystawki. No, ale... wizualnie mało oczojebne...
Zobaczymy...

ODPOWIEDZ