XVI SPOTKANIE W SANOKU
Re: XVI SPOTKANIE W SANOKU
Zima w Żywcu to ostatnio głównie brak śniegu, a rzeczywiście dużo smogu. Średnio przyjemne miejsce, choć kilka knajp godnych odwiedzenia tam się znajdzie 

W Zakopanem też. Co do knajp oczywiście. Ostatnio w Bukowinie Tatrzańskiej właściciel pewnej knajpy zobaczył moją C-K klamrę przy pasku i zagadał. Przyniósł za chwilkę oryginalny pas swojego pradziadka, który służył w C-K Armii a pochodził z Łapszych (nie zapamiętałem czy Niżnych czy Wyżnych), które leżały wówczas w węgierskiej części naszej Monarchii. Długo rozmawialiśmy. Powiedziałem o Sanoku i innych rzeczach. Generalnie C-K Morachia jest dobrze przyjmowana, czego doświadczyłem w kilku miejscach. W Zakopanem na cmentarzu jest pochowany Oberstleutnant und Baukommissar fuer Galizien Ing. Carl Siegfried Gargul (geb. 1878) - dziadek naszego kolegi Sebastiana Litawińskiego z Zakopanego.
Grób jest zachowany w oryginalnym stanie czy jakaś późniejsza wersja?
Grób jest bardzo skromny. Wspólny z żoną. Obłożony okrągłymi kamieniami. Stoi krzyż z tabliczką na nim. Taki góralski. Chcemy nowe tabliczki w tym roku sprawić. Obok są inne groby z tej rodziny.
Czy może pojawią się jakieś zdjęcia z XVI spotkania? Do XVII zostało niewiele ponad pół roku.
Czekałem na to przypomnienie
Oczywiście wypadło mi to z głowy, ale postaram się w końcu to ogarnąć!

Weekend się zbliża więc miło by nam było pewnie zobaczyć siebie we wrześniowej sanockiej odsłonie.
W weekend nie miałem dostepu do laptopa, ale w końcu - zmobilizowany przez Cypriana - podsyłam link do galerii
Złota, a skromna!
https://photos.app.goo.gl/9ByRvwbox24rSnxT8

Dajcie znać, czy wszystko działa i czy zdjęcia się wyświetlają!

https://photos.app.goo.gl/9ByRvwbox24rSnxT8
Dajcie znać, czy wszystko działa i czy zdjęcia się wyświetlają!
Dziękuję.