XX Spotkanie w Sanoku
Re: XX Spotkanie w Sanoku
Cyprianie! Jakby co, będę robił za oficera łącznikowego przy uzgadnianiu z Muzeum.
Mam nadzieję, że wszystko się uklepie. W końcu to jeszcze ROK !!!
Mam nadzieję, że wszystko się uklepie. W końcu to jeszcze ROK !!!
Pewnie. Ale już trzeba niektóre tematy załatwiać. Chcę jakoś też rozpocząć rozmowy ws. wypożyczenia mundurów dla muzyków orkiestry. Tak po cywilu nie bardzo a jakieś stroje typu kamizelka i czarne spodnie też jakoś do epoki i tematu w ogóle nie pasują.
No to byłoby super ! Powodzenia, choć ja, jako pesymista, nie widzę większych szans. Pewnie nikt nie ma tylu i takich różnych rozmiarowo mundurów. Może tylko filmówka... Ale czy cywilny strój, no, dla orkiestry w miarę jednolity - czyli kamizelka i portki sztuczkowe, czyli szare w prążki, do tego jakaś koszula - i wszystko... Może tylko czapki ??? A jeśli stroje cywilne, bo niby dlaczego cywilna orkiestra nie mogła grać wojskowych kawałków razem z cywilnymi, to czy nie wystarczyłaby czarno-żólta kokarda, przypięta do kamizelki ?
Możliwości są, oczywiście ideałem byłyby mundury, ale... W każdym razie powodzenia!
Czy z nutami jakoś dajesz sobie radę ? Ja mam tylko ten kawałek...
Możliwości są, oczywiście ideałem byłyby mundury, ale... W każdym razie powodzenia!
Czy z nutami jakoś dajesz sobie radę ? Ja mam tylko ten kawałek...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Panowie, pomysł piękny i całym sercem jestem za, ale jakby się (za co trzymam kciuki) mundury znalazły, to przyjrzyjcie się im dobrze, żeby komedie jakie nie wyszły. Tzn. nie chodzi mi o super koszerność, typu guziki czy rozmiar naramienników, to nie muzealna wystawa, ale żeby czasem czapeczki nie popadały w jakiś wermachtyzm bądź neowęgierskość
Na potrzeby filmu czy teatru robiono różne dziwne rzeczy...

Є в Києві злота брама, На тій брамі синьо-жовта фана!
Może gdzieś w jakiejś wypożyczalni jednolite zostały, choć mam ponure myśli... Ale zawsze bezpieczniej dobrać cywilne, stylowe ciuchy... Łatwiej byłoby jednolite czapeczki ... Najważniejsze, żeby dobrze grali...
Będziemy działać. Posprawdzam wszystko co dostępne. Zobaczymy co realnie da się zrobić.
No i nadszedł ten nowy 2025... Już luty, szybko będzie marzec, potem to już z górki i nagle, jak zwykle - SIERPIEŃ... no i pozamiatane...
Ja wiadomości z pola SSMAW już nie będę wstawiał, cóż... Moje zadanie inne, no i wręcz prywata... Wystawa rysunków i tyle. Już zacząłem pisać życiorys wystawianego, bo ma być aligancki katalog...
Co jakiś czas pewnie będę właził na stronę Forum i patrzył, co nowego w temacie SSMAW...
Ja wiadomości z pola SSMAW już nie będę wstawiał, cóż... Moje zadanie inne, no i wręcz prywata... Wystawa rysunków i tyle. Już zacząłem pisać życiorys wystawianego, bo ma być aligancki katalog...
Co jakiś czas pewnie będę właził na stronę Forum i patrzył, co nowego w temacie SSMAW...
Moje zadanie orkiestra.
No to OK, wiem, ale... Zostaje jeszcze sporo innych spraw...
I tu wracam do tego, co było co roku...
Cóż, ja się zajmę swoją sprawą, czyli wystawą. Reszta już zaczyna mnie mało interesować. XX i wystarczy.
I tu wracam do tego, co było co roku...
Cóż, ja się zajmę swoją sprawą, czyli wystawą. Reszta już zaczyna mnie mało interesować. XX i wystarczy.
Myślę, że jakoś wszystko wspólnie ogarniemy. Jest luty, więc tradycyjnie fotki z ubiegłego spotkania by się przydały.