XXI Spotkanie w Sanoku
Re: XXI Spotkanie w Sanoku
Gwoli sprawiedliwości - rysunek wycięty z pocztówki, którą narysował Franz Wacik, austriacki malarz i grafik (1883-1938). Będzie na wystawie.
Zauroczyło mnie podstawowe wyposażenie rekruta - parasol...
Zauroczyło mnie podstawowe wyposażenie rekruta - parasol...
Skansen - tragedia. Spłonął piękny kościół w skansenie, jeden z najpiękniejszych obiektów. No i dwa budynki. Strata niesamowita.
Na razie skansen zamknięty, odwołane wszystkie najbliższe imprezy. Być może i wystawa, ale póki co nic nie wiem i nie chcę się dowiadywać, bo mają na głowie ważniejsze sprawy.
Na razie skansen zamknięty, odwołane wszystkie najbliższe imprezy. Być może i wystawa, ale póki co nic nie wiem i nie chcę się dowiadywać, bo mają na głowie ważniejsze sprawy.
Co za paskudne nieszczęście... Zapewne widziałem ten kościół po raz pierwszy przy okazji któregoś spotkania sanockiego kilkanaście lat temu, a dzięki jakiejś szczątkowej wiedzy o maju 1915 nazwa Bączal już wówczas nie była dla mnie obca... Przetrwał dwie wielkie wojny, przetrwał ileś zawieruch, no i takie coś teraz.
Smutna bardzo wiadomość.
Smutna bardzo wiadomość.
Є в Києві злота брама, На тій брамі синьо-жовта фана!
Jak dla mnie dziwna sprawa - pożar wybuchł w środku nocy, raczej nie zdarza się to samo z siebie. I to już nie pierwszy pożar w skansenie, w 1994 roku poszło tam z dymem kilkanaście chałup!
To trochę OT, ale też mam podobne odczucia jak Ty...
Є в Києві злота брама, На тій брамі синьо-жовта фана!
Miałem obawy po tym nieszczęsnym pożarze w skansenie, czy impreza nie zostanie odwolana. Cóż, wcale bym się nie dziwił, bo budynek mógł być potrzebny do celów skansenu. Ale...
Dziś miałem telefon z MBL - wystawa odbędzie się. Uzgodniłem już wstępnie kilka spraw organizacyjnych, mam przyszykować krótki tekst o SSMAW - w końcu to już 20 lat...
Czyli - wszystko aktualne... Spotykamy się 5 września o 12:00 przy ławeczce Szwejka.
Dziś miałem telefon z MBL - wystawa odbędzie się. Uzgodniłem już wstępnie kilka spraw organizacyjnych, mam przyszykować krótki tekst o SSMAW - w końcu to już 20 lat...
Czyli - wszystko aktualne... Spotykamy się 5 września o 12:00 przy ławeczce Szwejka.
Wczoraj zarezerwowaliśmy wstępnie nocleg w Sanoku, oby wszystko się udało!
Panowie, co za niedopatrzenie - dopiero teraz zorientowałem się, że nie dałem linka do galerii z 2025 roku, więc wrzucam i tu - prawie po roku
- > https://photos.app.goo.gl/HMioHHBmQXXa9qy57
Pudelku!
To już niedługo się okaże, czy wszystko się uda, czy nie. Może nie wszystko się uda ? No, szklanka może być jednak do połowy pełna...
Ja już mam wystawę spakowaną w koperty - jedna koperta kurierska (dobre bo sztywne i tańsze niż teczki wiązane A4) to jedna plansza. Opisy obiektów (malutko ich), kilka wydruków ciekawostek prasowych... Przy okazji wznoszę okrzyk: PRECZ Z FORMATEM DJVU !!! Kuferek rekrucki, bukieciki (dwa luzem i gablotka) już wcześniej pojechały do Zagórza. Kończę tekst wprowadzający w tematykę wystawki. Wyjazd 25 sierpnia. A swoją drogą pasy w autobusie zawsze zapinam... tfu, tfu, tfu...
To już niedługo się okaże, czy wszystko się uda, czy nie. Może nie wszystko się uda ? No, szklanka może być jednak do połowy pełna...
Ja już mam wystawę spakowaną w koperty - jedna koperta kurierska (dobre bo sztywne i tańsze niż teczki wiązane A4) to jedna plansza. Opisy obiektów (malutko ich), kilka wydruków ciekawostek prasowych... Przy okazji wznoszę okrzyk: PRECZ Z FORMATEM DJVU !!! Kuferek rekrucki, bukieciki (dwa luzem i gablotka) już wcześniej pojechały do Zagórza. Kończę tekst wprowadzający w tematykę wystawki. Wyjazd 25 sierpnia. A swoją drogą pasy w autobusie zawsze zapinam... tfu, tfu, tfu...