Biuletyn/Czarno-Żółty Sztandar
Biuletyn/Czarno-Żółty Sztandar
Już chyba raz był taki wątek, ale przepadł wraz z całym działem (i dalej ni po nim widu, ni po nim słychu).
W związku z tym odgrzewam schnitzla i rzucam temat: kto ma ochotę popełnić tekst do tego rodzaju internetowego czasopisma? Ważne, by w jakiś sposób wiązało się to z Austro-Węgrami czy Galicją. Mimo tytułu wcale nie musi być wojennie i militarnie. Potencjalni redaktorzy zdaje się są, a w dodatku już nawet jeden tekst jest druckbereit (no, prawie).
No to jak, towarzysze, napiszecie?
W związku z tym odgrzewam schnitzla i rzucam temat: kto ma ochotę popełnić tekst do tego rodzaju internetowego czasopisma? Ważne, by w jakiś sposób wiązało się to z Austro-Węgrami czy Galicją. Mimo tytułu wcale nie musi być wojennie i militarnie. Potencjalni redaktorzy zdaje się są, a w dodatku już nawet jeden tekst jest druckbereit (no, prawie).
No to jak, towarzysze, napiszecie?
Є в Києві злота брама, На тій брамі синьо-жовта фана!
Re: Biuletyn/Czarno-Żółty Sztandar
Nie, nie napiszę. Ale mogę zapodać jakiego gotowca fortecznego z szuflady. Niedużego.
O, tres faciunt collegium, bo mam pomysł, kogo trza przycisnąć jeszcze, albo namówić bez przyciskania
Oczywiście fajnie byłoby osiągnąć poziom pięciu autorów.
Osobiście deklaruję, że tym razem wysmażę coś górskiego, ale niezbyt długiego i w sumie chyba bez przypisów, ponieważ źródła mam tylko dwa i wszystkie przypisy wyglądałyby zdumiewająco podobnie
Zatem będą forty, będą Bieszczady, kto da coś więcej ?

Oczywiście fajnie byłoby osiągnąć poziom pięciu autorów.
Osobiście deklaruję, że tym razem wysmażę coś górskiego, ale niezbyt długiego i w sumie chyba bez przypisów, ponieważ źródła mam tylko dwa i wszystkie przypisy wyglądałyby zdumiewająco podobnie

Zatem będą forty, będą Bieszczady, kto da coś więcej ?
-
Ja bym z chęcią napisał o korespondencji Karola Weidla z Posady Olchowskiej, jednorocznego ochotnika w ck 45. pp. Pisałem o tym kiedyś do kolegi Trotty. Teraz jednak jestem obłożony innymi sprawami, a nie wiem jakie są ograniczenia czasowe. Do kiedy czekacie na teksty?
Świetna propozycja. Myślę, że poczekamy do jesieni, względnie późnej jesieni, co, chłopaki? 

Sicher jest sicher, powiedział Mannlicher i zrobił szperklapę.
Na dobry tekst zawsze warto poczekać
Ja tam też mogę coś dorzucić od siebie. Bardziej cieszącego oczy niż umysł 

"Dobre od złego jeden krok dzieli - mówi przysłowie
Więc chyba i złe od dobrego?"
Aleksander Sołżenicyn Archipelag Gułag
Super, coś cieszącego oko niezwykle się przyda!
Czyli co, jaki termin sobie dajemy? Koniec października? Pół listopada?
Czyli co, jaki termin sobie dajemy? Koniec października? Pół listopada?
11 listopada?
Też bym coś naskrobał, ale czy dam radę...

Też bym coś naskrobał, ale czy dam radę...
Sicher jest sicher, powiedział Mannlicher i zrobił szperklapę.
Jak Ty nie dasz to kto da?

"Dobre od złego jeden krok dzieli - mówi przysłowie