Wielka Wojna w dolinie Osławy
Re: Wielka Wojna w dolinie Osławy
Pamiętaj, że jest jeszcze jednostka błędu (wkrótce w układzie SI): 1 oleyko.
Sicher jest sicher, powiedział Mannlicher i zrobił szperklapę.
Nie wywołujcie wilka z lasu. Kolejnej awantury jak w Baligrodzie nam nie trzeba.
Zatem korzystając z bliskich Świąt, korzystając z nadchodzącego Św. Mykoły, co nad drapieżną zwierzyną nadzór sprawował, rzeknę: pokój temu wilkowi 

Є в Києві злота брама, На тій брамі синьо-жовта фана!
Witajcie.
Chciałbym podziękować wszystkim, którzy pomimo tak niekorzystnej aury dotarli wczoraj do Szczawnego. Mam nadzieję, że impreza wam się podobała.
Chciałbym podziękować wszystkim, którzy pomimo tak niekorzystnej aury dotarli wczoraj do Szczawnego. Mam nadzieję, że impreza wam się podobała.
To był mile spędzony dzień. Czas szybko mijał, bo wszystkie prelekcje były ciekawe i dobrze przygotowane. Fajnie było też zobaczyć znajome twarze 
Podziękowania również dla włodarzy gminy za przygotowanie miejsca i poczęstunku.
A tu link do naszych regionalnych wiadomości - Info o konferencji od 16'29"
https://rzeszow.tvp.pl/65152554/17122022-1830

Podziękowania również dla włodarzy gminy za przygotowanie miejsca i poczęstunku.
A tu link do naszych regionalnych wiadomości - Info o konferencji od 16'29"
https://rzeszow.tvp.pl/65152554/17122022-1830
No mimo sporej odległości, pogody i napięcia przedświątecznego - frekwencja była imponująca. Sala niemal pełna.
Ale i sama konferencja naprawdę wyszła bardzo dobrze. Pomieszanie tematów zrobiło dobrą robotę, jakoś te sześć godzin dosyć szybko upłynęło. Jak komuś się wydaje, że musi być nudne, gdy prelegent A oddaje głos prelegentce B, potem mamy znowu prelekcję A, tuż po nim B, i tak dalej - to jest w wielkim błędzie. I nawet opisy poszukiwań kolejnych cmentarzy wyszły arcyciekawie, w końcu można się było wciągnąć w fabułę - znajdą czy nie znajdą?
Żadnej konferencji z ostatnich lat nie wspominam źle, ale ta była chyba jedną z lepszych, na jakich byłem. Najwyraźniej Czarny robi po prostu dobre konferencje!
Spotkania też cenne. Naliczyłem w Szczawnem chyba więcej znajomych, niż posiadam w obecnym miejscu zamieszkania
Ale i sama konferencja naprawdę wyszła bardzo dobrze. Pomieszanie tematów zrobiło dobrą robotę, jakoś te sześć godzin dosyć szybko upłynęło. Jak komuś się wydaje, że musi być nudne, gdy prelegent A oddaje głos prelegentce B, potem mamy znowu prelekcję A, tuż po nim B, i tak dalej - to jest w wielkim błędzie. I nawet opisy poszukiwań kolejnych cmentarzy wyszły arcyciekawie, w końcu można się było wciągnąć w fabułę - znajdą czy nie znajdą?
Żadnej konferencji z ostatnich lat nie wspominam źle, ale ta była chyba jedną z lepszych, na jakich byłem. Najwyraźniej Czarny robi po prostu dobre konferencje!
Spotkania też cenne. Naliczyłem w Szczawnem chyba więcej znajomych, niż posiadam w obecnym miejscu zamieszkania

Є в Києві злота брама, На тій брамі синьо-жовта фана!
Następna okazja żeby się przekonać będzie we wrześniu, też w Komańczy:)
No chyba że ktoś woli zobaczyć jak kopiemy

Tak, to była bardzo udana konferencja. Ciekawe i urozmaicone referaty. Podziękowania dla gminy Komańcza, szefa merytorycznego, wykładowców i organizatorów towarzyszącej wystawy znalezisk archeologicznych i niearcheologicznych .
A znajomych rzeczywiście sporo. Z naszego Forum Czarny, Dlugi, Jan Majewski, Nirven, Trotta, Wizardus.
A znajomych rzeczywiście sporo. Z naszego Forum Czarny, Dlugi, Jan Majewski, Nirven, Trotta, Wizardus.
Konferencja bardzo ciekawa, jedna z lepszych w których uczestniczyłem. Miło było spotkać wielu znajomych i poznać nieznanych jeszcze na żywo forumowiczów. Prezentacje ciekawe, prezentujące punt widzenia historyczny i archeologiczny. Miłym zaskoczeniem była frekwencja, bijąca na głowę niejedną uczelnianą konferencję historyczną - sala była pełna aż do końca obrad. Trzymam kciuki za publikację pokonferencyjną!