Wiedeń, gdzie jeść.
Re: Wiedeń, gdzie jeść.
Bukhara na Furmańskiej.
No to są dwie dobre w takim razie.
A wracając do Wiednia. Kriegsarchivforschungabteilung zwykło jadać w Gasthaus Schmitzberger. Blisko, na tej samej ulicy, udana stołówka zakładowa po prostu. Chociaż mała uwaga. Jak kiedyś z Czechami trochę śpiewaliśmy w tym podmiejskim w klimacie lokalu, to przyszła pani nas uciszyć. Roth dodałby ten przykład gdzieś pomiędzy handlarzami kasztanów z Baczki a wołowatymi Alpejczykami. Mimo to - polecam gorąco.
Drugi fajny lokal - Böhmerwald na rogu Argentinierstraße i Wiedner Gürtel, bliziutko Hauptbahnhofu. Zamawiać można po czesku, a jest kuchnia czeska, słowacka - i wiedeńska. Jedna z lepszych Erdapfelsalat, jakie jadłem.
A wracając do Wiednia. Kriegsarchivforschungabteilung zwykło jadać w Gasthaus Schmitzberger. Blisko, na tej samej ulicy, udana stołówka zakładowa po prostu. Chociaż mała uwaga. Jak kiedyś z Czechami trochę śpiewaliśmy w tym podmiejskim w klimacie lokalu, to przyszła pani nas uciszyć. Roth dodałby ten przykład gdzieś pomiędzy handlarzami kasztanów z Baczki a wołowatymi Alpejczykami. Mimo to - polecam gorąco.
Drugi fajny lokal - Böhmerwald na rogu Argentinierstraße i Wiedner Gürtel, bliziutko Hauptbahnhofu. Zamawiać można po czesku, a jest kuchnia czeska, słowacka - i wiedeńska. Jedna z lepszych Erdapfelsalat, jakie jadłem.
Є в Києві злота брама, На тій брамі синьо-жовта фана!
I najdroższe piwo, jakie piłem

Sicher jest sicher, powiedział Mannlicher i zrobił szperklapę.
Coś około 5-6 ojro... za totalnie zwyczajne piwo z beczki, nie żaden kraft.
Sicher jest sicher, powiedział Mannlicher i zrobił szperklapę.
Hmm, to ceny takie... ...kie wręcz 
Edytował Ursi

Edytował Ursi

Hmm, ja zapłaciłem chyba 4,5 - 4,7 ojro za piwo. Wydawało mi się, że była jakaś niezgodność między ceną w karcie a ceną zapłaconą, ale spieszyłem się i nie sprawdzałem. A i tak chciałem wydać resztki pieniędzy, by jak nowonarodzony i ubogi już nie tylko duchem wsiąść do pociągu 

Є в Києві злота брама, На тій брамі синьо-жовта фана!