CK Kuchnia Maklowicz
Re: CK Kuchnia Maklowicz
W Prusach Zachodnich pochmurno... Ale we Widniu będzie pięknie 

Sicher jest sicher, powiedział Mannlicher i zrobił szperklapę.
Potwierdzam, w Wiedniu od miesiąca panują upały.
-
...
Ostatnio zmieniony 15 lip 2018, 00:30 przez kpt. Wagner, łącznie zmieniany 1 raz.
O, to nasi już są w Wiedniu! 
A jak chodzi o piwo - było iść do Brandauera na Am Platz...

A jak chodzi o piwo - było iść do Brandauera na Am Platz...

Є в Києві злота брама, На тій брамі синьо-жовта фана!
-
...
Ostatnio zmieniony 15 lip 2018, 00:30 przez kpt. Wagner, łącznie zmieniany 1 raz.
Ani chybi Tyskie

"Dobre od złego jeden krok dzieli - mówi przysłowie
Więc chyba i złe od dobrego?"
Aleksander Sołżenicyn Archipelag Gułag
Więc chyba i złe od dobrego?"
Aleksander Sołżenicyn Archipelag Gułag
Nie narzekajcie na czeskie piwo - moim zdaniem najlepsze, nawet i to masowej produkcji.
A dobre austriackie piwo najłatwiej trafić na prowincji, gdzie jest mały browar produkujący na lokalny rynek.
I taki to się stara wyprodukować dobre piwo a nie taką masówkę jak Ottakringera.
A dobre austriackie piwo najłatwiej trafić na prowincji, gdzie jest mały browar produkujący na lokalny rynek.
I taki to się stara wyprodukować dobre piwo a nie taką masówkę jak Ottakringera.
Ottakringer kojarzy mi się dobrze, ale oczywiście jest masówkowy. Ja najczęściej szukam Zwettlera.
A o piwie czeskim złego słowa nie powiem, choć może niekoniecznie w Schonbrunnie - i w dodatku mam podejrzenia, że to pewnie produkt masowy. W każdym razie jak mnie ktoś za granicą pyta o najlepsze piwo w Polsce to mówię, że najlepsze w Polsce będzie piwo czeskie
A o piwie czeskim złego słowa nie powiem, choć może niekoniecznie w Schonbrunnie - i w dodatku mam podejrzenia, że to pewnie produkt masowy. W każdym razie jak mnie ktoś za granicą pyta o najlepsze piwo w Polsce to mówię, że najlepsze w Polsce będzie piwo czeskie

Є в Києві злота брама, На тій брамі синьо-жовта фана!