Biuletyn/Czarno-Żółty Sztandar
Re: Biuletyn/Czarno-Żółty Sztandar
W kolejnym numerze będzie tekst o samotnej mogile koło Horyńca
Też możesz znać, ale...

Můj praděda byl voják, který válčil na Piavě.
miałem na myśli właśnie to źródło i tekst o baronie Holzhausenie, trafiłem tekst w starej gazecie o potyczce pod Tomaszowem i gdy szukałem informacji na ten temat przyszedł wspomniany tekst opisujacy ten epizod 

Panowie,
macie coś w szufladach? Ja mam drobiazg, leży u mnie też jeden tekst Leszka. Może coś sklecimy?
macie coś w szufladach? Ja mam drobiazg, leży u mnie też jeden tekst Leszka. Może coś sklecimy?
Oj, coś by się napisało. Dziś przede mną wiele godzin za kierownicą, może coś wymyślę 

Die Gott als Slav und Magyaren schuf, Sie streiten um Worte nicht hämisch,
Sie folgen, ob deutsch auch der Feldherrnruf, Denn: Vorwärts! ist ungrisch und böhmisch [Grillparzer]
Sie folgen, ob deutsch auch der Feldherrnruf, Denn: Vorwärts! ist ungrisch und böhmisch [Grillparzer]
na ile stron i na kiedy?
kończę dwie rzeczy dla The Enigma Bulletin i jestem wolny
kończę dwie rzeczy dla The Enigma Bulletin i jestem wolny
Vertreter des k. u. k. Armeeoberkommando beim kais. deutsch. Generalgouvernement Warschau
Pamiętaj o wersji na e-booka 

"Dobre od złego jeden krok dzieli - mówi przysłowie
Więc chyba i złe od dobrego?"
Aleksander Sołżenicyn Archipelag Gułag
Więc chyba i złe od dobrego?"
Aleksander Sołżenicyn Archipelag Gułag
Co powiecie na 15 grudnia? Po Nowym Roku bym puścił w eter...
Ma być letko, nie silmy się naukowość
Ma być letko, nie silmy się naukowość

Git! Właśnie 21000 znaków skończyłem - Łukasz Ulatowski, Enigma found! Polish decryption of the German machine cipher from 1934 - jeszcze coś ma skrobnąć o tym, a następnie tyle samo napiszę o wywiadzie a - w w Galicji : )
Vertreter des k. u. k. Armeeoberkommando beim kais. deutsch. Generalgouvernement Warschau
Termin brzmi dobrze. Może nawet zbierzemy od razu materiał na dwa numery? 

Die Gott als Slav und Magyaren schuf, Sie streiten um Worte nicht hämisch,