Incubusie, dziękuję. Nikogo jednak nie będę namawiał do takich wyrazów uznania.
Rzeczywiście, kilka razy się już tłumaczyłem. Żeby nie było tego, co może zbyt brutalnie nazywamy autoplagiatem (ostatnio czytałem takie akurat teksty), odeślę do wpisu z 2022 roku. Początek zresztą taki sam jak ostatnio, czyli się powtarzam.
http://austro-wegry.eu/viewtopic.php?f= ... 0c4#p10156
Ale jeden argument raz jeszcze - to niszowe tematy; norka, do której mało kto zagląda.
Do wad książek dodałbym, że prywatne biblioteki to dla bliskich kiedyś także smutna czynność likwidacji książek, których nikt już nie chce.
A do wad internetowych publikacji, że bywają lekceważone. Tzn. nie treść, ale odwołanie. No bo jak rozumieć, że redakcja wycina akurat przypisy do internetu, uznając je za mniej istotne?
Wpis jest z 2022 roku. Gdybym wtedy się zawziął i wydał, to byłoby bez tego co wyprodukowałem (kompulsywnie?) później. Hasłowo wymienię: mniej znani twórcy (tam: Siegfried Haller, Arthur Garguromin-Verona, Julius Pelikán, Karl Schölich), Hans Hauptmann, Jadowniki, Wojciech Durek, mostek na Olszynce, Przyborów, Krościenko, Fritz Edlinger, Werner Trapp (recykling, ze starego forum), Karl Darnhofer, Przełęcz Małastowska, słupki HV, Wola Nieszkowska, Černovír, Brzostek, Gładyszów, dolina Popradu, tablica w Bogoniowicach, tablice powiatowe i główne, Robert Studnitz, Korab, Pilzno, rury i sztachety, Kobyła, a teraz IV okręg.
Okręg cmentarny nr IV – Jan Szczepkowski, Anton Müller i inni, czyli o projektantach i ich projektach