XXI Spotkanie w Sanoku

Art

Re: XXI Spotkanie w Sanoku

Post autor: Art » 24 sie 2026, 14:56

No to już jutro START...
Rozmowy ze Skansenem, maile... w końcu dotarłem do kogoś, kto już bezpośrednio będzie ze mną załatwiał wszystko z montażem wystawy włącznie...
Durna sprawa - ciekawe, czy będę miał jakiś kwitek, upoważniający do włóczenia się po skansenie. Po tym pożarze to sam bym kazał takie wystawiać i pilnował ochrony, żeby zbierała wpisy - wlazł, wylazł, z dokładnymi godzinami...
Wystawka to jedno. Zostaje jeszcze kilka spraw do załatwienia.
Nie wiem, ile osób będzie na spotkaniu, a muszę zalatwić rezerwację salki "Pod Zegarem". Pewnie skończy się jak zwykle na całym dole, stoliki zestawione i tyle. Ale póki co zgłoszona frekwencja mizerna. Jak jednak wiadomo, nie ilość się liczy... :D Flagę Galicji już mam w Zagórzu... Układ jest na tyle dobry, że jak będzie 10 osób, to będzie luz, a jak będzie 20 - to luzu nie będzie. Nie wiem, czy dogadywać szarlotkę... Miałem zabrać kufel, ten ceramiczny, sprzed 3 lat, ale jest ciężki, niewyględny, źle się z niego pije. A kufla, tego pierwszego, z FJI nie zabiorę, boję się, że mógłbym go stłuc...
Czapeczka też już czeka w Zagórzu...
Kontakt ze mną macie telefoniczny. Biorę też laptop, bo nie wykluczam, że będę musiał coś z tekstami dorabiać.
Ostatnio zmieniony 24 sie 2026, 15:39 przez Art, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Trotta

Post autor: Trotta » 24 sie 2026, 15:02

Od paru lat frekwencja na Forum ma się całkiem nijak do frekwencji w Sanoku. To już (niestety, bo ja się sentymenalny zrobiłem :) ) nie te czasy, że przynajmniej połowa zamierzających przybyć ogłaszała to z radością tutaj. Plusem tej sytuacji jest to, że zawsze są jakieś niespodzianki, gdy się widzi kogoś, kogo się nie spodziewasz. Ja bym obstawiał 15-20 osób, ale zobaczymy.

Właśnie, ostatnio coś nam w necie dołki pod Forum kopie, dziś nawet przez krótki moment nie działało wcale. Może się coś przez te dwa tygodnie jeszcze wywalić, wtedy się będziemy komunikować innymi kanałami.
Є в Києві злота брама, На тій брамі синьо-жовта фана!

Pudelek

Post autor: Pudelek » 24 sie 2026, 15:42

Możliwe, że Franz po dwudziestu latach nadal próbuje mieszać przy naszych sanockich spotkaniach i stąd awarie forum :lol:

Pudelek

Post autor: Pudelek » 28 sie 2026, 20:33

Cyprian pisze:
15 lip 2026, 02:28
Chcę być.
Cyprianie, będziecie??

Art

Post autor: Art » 29 sie 2026, 19:10

Szanowni!
Kilka informacji z pola walki.
Bardzo ważna info. Po tym ponurym wydarzeniu, które mialo miejsce w skansenie, muszę podać nazwiska osób, które będą na otwarciu. Prawda jest taka, że po tylu latach znamy najwyżej swoje imiona, z nazwiskami bardzo rzadko.
Niestety, czasem coś się komplikuje. Czy moglibyście przesyłać mi info tutaj na priv, na mój adres mailowy albo sms na telefon.

Wystawka gotowa, poniedziałek-wtorek układanie w antyramy, wieszanie. Zobaczymy, czy coś sensownie wyjdzie, czy dam ciała...
OTWARCIE
5 września, sobota, godzina 15:00
Po wystawce, szybkim rzuceniu oczami koncert na Rynku Galicyjskim przejście na Rynek w Sanoku. Knajpka "pod Zegarem" już zarezerwowana od 17:30.
Forum znowu (a raczej cały czas) kuleje, ale jestem też na messengerze.

Pudelek

Post autor: Pudelek » 29 sie 2026, 21:06

Jeśli oni chcą dane wszystkich osób obecnych na otwarciu, to wygląda jakby to otwarcie miało być zamknięte i niedostepne dla zwykłych turystów, bo raczej mało prawdopodobne, aby legitymowali wszystkich wchodzących.

Cyprian

Post autor: Cyprian » 30 sie 2026, 00:25

Pudelek pisze:
28 sie 2026, 20:33
Cyprian pisze:
15 lip 2026, 02:28
Chcę być.
Cyprianie, będziecie??
Tak. Nasza grupa będzie. Co do ilości osób to się dociera.

Art

Post autor: Art » 30 sie 2026, 09:27

Pudelku, chyba o to chodzi... przesiew... Skansen jest czynny do 18, więc...
Cyprianie, lista od Ciebie zapisana.

Art

Post autor: Art » 30 sie 2026, 09:40

PLAKAT SSMAW 2026 muzealny 2.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Pudelek

Post autor: Pudelek » 30 sie 2026, 15:38

Wygląda prawie jak nasze powroty spod Zegara ;)

ODPOWIEDZ