Niesamowite jest to, że po ponad 100 latach udało się zidentyfikować poległego... Nieśmiertelnik był papierowy i zachował się przez tyle lat w ziemi?

Czy jest planowana, w jakiejś przyszłości, ścieżka dojściowa/szlak do tego miejsca?
Zdarza się, że nieśmiertelnik po tylu latach jest czytelny. To, że przetrwał na Manyłowej, jest zadziwiające. Przeciwko były nie tylko siły przyrody.
Ogrodzenie z żerdzi w tym miejscu pasuje. A jakieś być musi – chodzi m.in. o żubry. Odwiedzającym zalecana jest duża ostrożność ze względu na pozostawiane tam przez nie ślady.
Pasuje niewątpliwie, moje wątpliwości dotyczą tylko trwałości materiału.
Zdaję sobie z tego sprawę i tym bardziej nie mogę wyjść z podziwu...
Wśród tych komentarzy pojawiła się także i wątpliwość dotycząca podawanej przez organizatorów akcji informacji o rzekomych kilkudziesięciu tysiącach poległych na samej Manyłowej. Myślę że piszących na tym forum nie trzeba przekonywać, że jest to liczba nieprawdopodobna.
Akcja już na moment wrzucania tutaj, na Forum cytatu w relacji Kolegi Bartka ze Zwiadowcy Historii - nie prezentowała się jak jednorazowa, były to już działania - konsekwentnie - kontynuacyjne, dalszy krok, etap - zaplanowanych, uzgodnionych aktywności. I - tyle mogę dodać, ile pozwala sumienie świadczyć za innych także ludzi - że jednorazową i zakończoną na obecnym efekcie - się NIE stanie. Rękojmią, jakąś - dla mnie - jest także wieloetapowe już, wielosezonowe działanie środowisk zaangażowanych w "Temat Manyłowa" także po sąsiedzku, w sprawy poszukiwania śladów i upamiętniania ofiar Wielkiej Wojny - w masywie Chryszczatej (szeroko rozumiejąc ten termin
Nie wszyscy, bynajmniej - organizatorzy, współorganizatorzy czy też zaangażowani uczestnicy aktywności pod umownym kryptonimem - powiedzmyNirven pisze: ↑22 cze 2021, 15:19Wśród tych komentarzy pojawiła się także i wątpliwość dotycząca podawanej przez organizatorów akcji informacji o rzekomych kilkudziesięciu tysiącach poległych na samej Manyłowej. Myślę że piszących na tym forum nie trzeba przekonywać, że jest to liczba nieprawdopodobna.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość